Perioada tranzitorie de 12 luni pentru jocurile de noroc online in Romania

Perioada tranzitorie de 12 luni pentru jocurile de noroc online in Romania

Asa cum Gaming Consulting si partenerii sai au atras atentia, licentierea operatorilor de jocuri de noroc online in Romania ar fi fost un proces greu de realizat si indeplinit in 2015 in absenta unei perioade “tranzitorii” in ceea ce priveste acest tip de activitate. Astfel statul nu ar fi atins in timp util obiectivul de a taxa si de a aduce in legalitate sectorul jocurilor de noroc online, operatorii nu ar fi avut acces deplin la piata din Romania si jucatorii ar fi fost afectati semnificativ de aceasta perioada de incertitudine.

Situatia a fost rezolvata datorita observatiilor si propunerilor facute de Gaming Consulting si partenerii sai in urma discutiilor cu unii dintre cei mai importanti actori din industrie.

Astfel, legislatia care reglementeaza jocurile de noroc in Romania, va primi cateva amendamente prin care se permite licentierea operatorilor de jocuri de noroc online timp de 12 luni cu o documentatie redusa si cu plata tuturor taxelor in avans. Perioada de 12 luni, este necesara oricarui operator interesat de piata din Romania, pentru a se conforma pe deplin cerintelor pentru acordarea licentei de operare pe perioada de 10 ani. Astfel, in aceasta perioada, operatorii vor putea sa se conformeze cerintelor tehnice ( instalarea serverelor in oglinda, a serverelor safe, a raportarilor si infrastructurii, etc ) sau cerintelor de audit, certificare si testare care au o durata de cateva luni.

Operarea in aceasta perioada de tranzitie poate fi facuta in baza a 10 cerinte principale, printre care amintim: plata in avans a taxelor si obligatiilor financiare catre stat pentru intregul an, desemnarea unui reprezentant autorizat in Romania, deschiderea unui cont bancar pentru garantarea fondurilor jucatorilor.

Pentru a primi lista completa a cerintelor de “pre-licentiere” si alte intrebari trimiteti un email la office@gaming-consulting.ro

Urmatorii pasi in ceea ce priveste autorizarea jocurilor de noroc online din Romania sunt aprobarea legislatiei principale cu amendamentele propuse si finalizarea normelor de aplicare a legislatiei primare, fara de care operatorii online nu pot inca aplica pentru licenta. Un termen realist pentru aparitia normelor de aplicare este a doua jumatate a lunii Martie.